Kedves Ismeretlen

 2009.10.19. 12:32

Olyan szép itt! Olyan a Vár, mintha egy ősállat inná a Dunát.

(2009:196.)

 

-És most mondd meg nekem, kérlek szépen, mit szólnál ahhoz, ha egy kétméteres, rókapofájú, csontsovány pasas svájcisapkában, szarszínű munkaköpenyben, szandállal a bütykös lábán, behívatna az irodjáába, leültetne, megkínálna egy szem savanyú cukorkával (semmi mással, mert egy smucig disznó!), aztán fülig érő vigyorral kijelenetné neked, hogy drága ifjú barátom, tudja-e, hogy az ember egy bizonyos mértékig maga is felelős azért, melyik  korba születik bele? - kérdezte ünnepélyesen Kornél, bár sejtette a választ. 

(246.)

Volt egy közösen választott apjuk, egy öreg és keserű cseh író, Bohumil Hrabal, akitől megtanulták, hogy a hagyományok semmi másra nem jók, mint sírni és röhögni  rajtuk.

(249.)

Kblog

Címkék: kemény istván

A bejegyzés trackback címe:

https://jomondatok.blog.hu/api/trackback/id/tr101460156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása