...Egyszer egy héten bezárok, mert ilyenkor mindig egy részletes jelentésen dolgozom, mely az előző hét kölcsönzéseivel foglalkozik. Előfordul, hogy egy nap nem elegendő a jelentés megírására. Azokon a heteken két napra zárok be. A rekord öt nap. Az azutáni héten egyetlen szünnap sem volt. Hol így, hol úgy. Állandó szabályok nincsenek.


Jelenkor, 1997, 2007
ford. és az utószó Wekerle Szabolcs

Címkék: brusselmans herman

A bejegyzés trackback címe:

https://jomondatok.blog.hu/api/trackback/id/tr93917275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.02. 10:28:07

Brusselmans-nál valóban túltengenek a röhejes mondatok.

Ajánlom:
Herman Brusselmans: Hátrafelé úszni üvegszilánkokban. In: www.c3.hu/~szepliteratura/lapszamok/1997-1-2/tartalom9712.html

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.02. 22:49:43

Herr Loxon, én nem röhejesnek mondanám, sztem remek mondatai vannak B.-nak - viccesek és tragikusak... Bolgár Györgyé röhejesek, nem? :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.03. 03:08:57

Monsieur, lehet, rossz volt a jelző. Bár én jobban szeretném, ha ezek nem tragikumot takarnának, hanem valóban röhejesek volnának. Emlékszem, amikor először olvastam, jókedvre derített, aztán amikor sokadszorra, felnőttebb fejjel megláttam mögötte azt a bizonyos „tragikumot”, meglehetősen lehangolt. Cinikusnak és hatásvadásznak, sőt erőltetettnek kezdett tűnni. Mindenesetre őrzöm az első olvasás emlékét, és az utolsó tapasztalatát is.
süti beállítások módosítása