Bukowski: A kezdő

 2009.08.21. 17:06

 

Úgy éreztem, a nap is apámé, nekem semmi közöm hozzá, mert apám házára süt. Olyan voltam, mint a rózsái: valami, ami az övé, nem önmagamé.

(2008:46.)

 

A nagyi... úgy nézett ki, mint aki sosem fog meghalni. Annyira megöregedett, hogy már szinte felesleges volt meghalnia.

(179.)

 

 

A Chinaski-vérvonalat felhigította egy sor olyan paraszt szolga, akik életüket aprópénzre és illuzórikus javakra cserélték.

(248.)

 

Eszembe jutott, mit mondott Ivan A Karamazov testvérekben: >Ki ne akarná megölni az apját?<

(281.)

 

Az emberek óvatoskodók és zsarnokok voltak, mint egyformák. És nekem ezekkel a faszcibálókkal kell leélnem az egész életemet, gondoltam magamban. Mindenek volt segglyuka, nemi szerve, szája, hónalja. És csak szartak és pofáztak, és közben olyan szimplák voltak, mint egy kupac lószar. A lányok jól mutattak messziről, ahogy ruhájukon és hajukon átsütött a nap. De ha közelebb mentél hozzájuk és meghallgattad, mi jött ki az agyukból a szájukon át, legszívesebben lyukat ástál volna egy dombba, hogy elbújhass ott egy géppisztollyal.

(318.)

 

Ha az embernek írógépet adnak, előbb-utóbb író lesz belőle.

(319.)

 

Az emberek mindig arrl beszéltek, milyen jó szaga is van a friss izzadságnak. Persze, mert valahogy mindig meg kell magyarázniuk. A friss szar jó szagáról sosem beszéltek, pedig semmi sem annyira dicsőséges, mint egy jó sörös szar – mármint akkor, ha az ember előző este megivott 20-25 sört. Egy ilyen sörös szar szaga szétterjed a levegőben, és egy jó másfél óráig ott is marad. Így legalább érezhette az ember, hogy életben van.

(348.)

 

 

moly.hu

Címkék: bukowski charles

A bejegyzés trackback címe:

https://jomondatok.blog.hu/api/trackback/id/tr731328354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása