Véletlen

 2009.03.27. 16:01

- Mégiscsak személyiségnek kellett lennie ennek a de Barrel-nek valamilyen értelemben, legalábbis a szó egy bizonyos értelmében. Aki egy évtized legnagyobb pénzügyi katasztrófáját képes előidézni a gazdasági szférában, az aligha lehet egy abszolút senki.

Marlow a fejét rázta.

- Jel volt csupán, baljós előjel. Benne magában nem volt semmi. Az idő tájt a Takarék szó vette át a vezetést. Tudja jól, milyen hatalom a szó. Hány időszakot élünk át, amelyben hol ez, hol az a szó volt a varázsige: egyszer a fejlődés, másszor a verseny, ismét másszor az oktatás vagy a tisztesség, aztán a hatékonység vagy éppenséggel a szentség! A kor jelszava. Akkoriban épp a Takarék harsogott mindenfelé, az utcákon karöltve járt az igazságossággal, nemzeti hívószavaink elmaradhatatlan társával és támogatójával, és megszólította ez embereket, mélyen a szemükbe nézve.

                      (Európa, 2008:92.
ford. Tótfalusi István)

 

Címkék: conrad joseph

A bejegyzés trackback címe:

https://jomondatok.blog.hu/api/trackback/id/tr871027885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása